IJsbaan is Stadsinitiatief Rotterdam 2013

010 rotterdamRotterdam krijgt een overdekte schaatsbaan van 400 meter; de ijsbaan is de winnaar van het Stadsinitiatief Rotterdam 2013. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb zaterdagavond tijdens het Stadsfeest bekendgemaakt.

De schaatsbaan won met 9073 stemmen. Het was een nek aan nek race met de nummer twee, Urban Hotspring.

Voor het winnend initiatief was dit jaar 2,5 miljoen euro beschikbaar. De kosten voor de uitvoering van Schaatsbaan Rotterdam zijn begroot op 2 miljoen euro.  Dat betekent dat er nog een deel van het budget over is voor een andere finalist. Naast Schaatsbaan Rotterdam kan ook het initiatief Rotterdam World Wide, begroot op 397.100 euro worden uitgevoerd.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Korrie Louwes hebben de uitslag van de Stadsinitiatief verkiezing tijdens het Stadsfeest in Corso Rotterdam vanavond bekend gemaakt. Verantwoordelijk wethouder Korrie Louwes is blij met de uitslag: ‘We zijn deze ronde begonnen met 120 ingediende plannen. Daarvan bleven zeven winnaars over. Dit jaar is er weer een intensieve campagne gevoerd voor deze prachtige initiatieven. Rotterdam heeft gekozen voor een project waarmee de stad wordt verrijkt. Extra bijzonder is dat er dit jaar twee initiatieven gerealiseerd zullen worden.”

De winnaar: Schaatsbaan Rotterdam
Vanaf eind december dit jaar kunnen schaatsliefhebbers zich uitleven op een vierhonderd meter overdekte kunstijsbaan en een funschaatsbaan op sportpark Toepad. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. In de maanden december, januari en februari kunnen zij hier terecht met hun noren, ijshockey- of kunstschaatsen voor 3,50 euro. Een gezellig koek- en zopieplein mag daarbij niet ontbreken.

Het Stadsinitiatief
De overige finalisten:2. Urban Hotspring, 3.De Groene Marathon, 4.Popkantoor, 5.Ravottuh en 6.Work at School worden nog verder begeleid. De board, (bestaande uit Marianne van den Anker – voorzitter, Rudy Stroink, Dick van Well, Henk de Bruijn, Stef Fleischeuer en Ai Ming Oei), die deze selectie heeft gemaakt gaat met de overgebleven finalisten om de tafel. Er wordt gekeken op welke wijze, bijvoorbeeld met andere partners uit de stad, ook hun plan verwezenlijkt kan worden.

 

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Colofon
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Filmpje: Jorien ter Mors in medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>