Gerritsen en Van Riessen: zilver en brons

Christine Nesbitt was het hele wereldbekerseizoen al onverslaanbaar op de 1000 meter. Geheel terecht dus dat de Canadese donderdag in Vancouver het Olympisch goud heeft gewonnen op haar favoriete afstand. Maar met haar tijd van 1’16’56 was ze slechts 2 hondersten sneller dan onze eigen Annette Gerritsen die met 1’16’58 knap het zilver pakte. Een super prestatie! Dat geldt helemaal voor debutante Laurine van Riessen die het brons veroverde in 1’16’72. Oranje heeft er eindelijk weer twee Olympische schaatsmedailles bij. Meiden, gefeliciteerd!!

Na haar val dinsdag op de 500 meter was Annette Gerritsen superblij met het zilver op de 1000 meter: ,,Die tweehonderdste van een seconde is wel jammer, maar meer zat er echt niet in. Het was een redelijke goede race en ik zat zo dicht bij goud. Dat had ik echt niet verwacht.”

Laurine van Riessen kon haar geluk ook niet op: ,,Super, echt gaaf. Ik had niet verwacht dat ik in de prijzen zou vallen. Ik kwam over de streep en dacht: ’Het zal niet genoeg zijn’.”

Grote teleurstelling was er te lezen op het gezicht van Margot Boer. Met 1’16’94 moest ze genoegen nemen met de zesde plaats. Boer begon sterk aan haar race maar moest de snelle start uiteindelijk bekopen.

Ook Ireen Wust moest even slikken na het passeren van de finish. Ze wist eigenlijk meteen al dat haar tijd van 1’17’28 niet goed genoeg was om mee te doen voor de prijzen. Wust werd achtste.

Anni Friesinger-Postma (door haar huwelijk met Ids Postma toch ook een beetje Nederlands ..) eindigde op de veertiende plaats in 1’17’71.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter vrouwen.

 

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>