Kramer: dit is een hele dure fout!

Sven Kramer heeft na zijn diskwalificatie op de Olympische 10 kilometer vrij snel een reactie gegeven aan de NOS. Dat siert hem, moet ik zeggen. Op het ijs reageerde Kramer in eerste instantie furieus en microfoons in de schaatshal pikten op dat hij vloekend de fout bij coach Gerard Kemkers legde. In zijn commentaar tegen NOS-verslaggever Bert Maalderink was Kramer al weer wat milder maar hij benadrukte wel dat Kemkers de fout had gemaakt: ,,Ik ging gewoon volledig goed. Ik ben normaal niet van andere mensen de schuld in de schoenen schuiven .. maar Kemkers zegt dat ik naar binnen moet en hij wijst er nog bij ook. Ik had buiten moeten blijven maar hij stuurt me naar binnen.”

,,Dan kom je erachter dat je verkeerd hebt gewisseld op een van de belangrijkste momenten in je leven! Je moet in een split second beslissen .. wat doe ik .. volg ik mijn eigen gevoel of volg ik zijn aanwijzing op .. Het is gewoon zwaar kut. Ik rij een van de beste 10′s van m’n leven. Ik raak hem gewoon goed. Ik was helemaal niet moe. Maar je koopt er niks voor.”

 

Op de vraag of de verhouding met Gerard Kemkers nu ‘over en uit’ is zei Kramer:

,,Nee, dat denk ik niet. Fouten maken is menselijk. Maar dit is een dure fout. Het is gewoon heel erg moeilijk…”

Kramer vertelde in het interview ook dat hij tijdens de race aan het publiek wel merkte dat er iets niet klopte. Hij dacht dat hij misschien gediskwalificeerd zou worden omdat hij bij zijn plotselinge move naar de binnenbocht over een pilon heen was gestapt. Dat hem het goud ontnomen zou worden omdat hij verkeerd wisselde op aanwijzing van Kemkers, dat besefte hij toen nog niet ..

Klik hier om het eerste interview van Sven Kramer na het incident te bekijken.

Aan KNSB-TV gaf Sven Kramer uitgebreid uitleg over de foute wissel:

Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Volg Schaatsen.blog.nl op Facebook en Twitter
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Kramer: dit is een hele dure fout!

  1. Paul

    Ik denk dat die canadese journaliste die door Sven werd afgebekt nu zegt;’ Hi Sven, are you stupid?’

      /   Reply  / 
    1. Christa

      Humor! Ik kan hier ondanks alle ellende toch nog om lachen.

        /   Reply  / 
      1. Paul

        Die betreffende Canadese journaliste maakt voor het IOC een sights en sounds film. Om die reden vraagt ze iedereen om de naam etc. Voor de exactheid en omdat zij ook niet alle sporthelden kan onthouden. Als je dat weet, dan is de reactie van Sven op zijn zachtst onnadenkend. Sven gaat altijd rechtsaf als hij naar links moet gaan. Vandaag moest hij naar rechts maar ging dus naar links. LOL

          /   Reply  / 
        1. Christa

          Ik was eigenlijk ook verbaasd dat Sven toen zo reageerde, maar goed (ook dit) is toe te schrijven aan jeugdige onnadenkendheid. Even beseffen waarom zo iemand dat vraagt en dan normaal reageren. Er zullen nog wel meer moppen gaan ontstaan…. dat is meestal na een “ramp”. En ook die van jou is heel goed gevonden :-) .

            /   Reply  / 
        2. Christa

          En hoe vind je deze: Wisselen is nu eenmaal tamelijk ESSENTieel bij schaatsen.

            /   Reply  / 
    2. kassian

      Als een journaliste interviews filmt is het essentieel dat ze eerst haar huiswerk maakt. Arrogantie is denken dat iedereen jou als interviewer belangrijk genoeg vindt om als in een kleuterklasje naam, sport en land op te dreunen. Had een europese journalist(e) deze fout gemaakt tegenover een canadese of amerikaanse topsporter was hij of zij weggehoond.
      Nog arroganter, een presentator die dit op hoge toon goedppraat en smalend vraagt of we over 4 jaar nog zullen weten wie deze “little skatingboy” eigenlijk wel is.
      Niemand in de rest wereld heeft eerder van die goede man gehoord, (en hopelijk blijft dat zo) maar hij verdient een gouden eremedaille: “for ultimate arrogance”.

        /   Reply  / 
  2. R@M

    We still have 6….it’s only another color!

      /   Reply  / 
  3. kees van der ende

    ik dacht gaat die nou weer in de binnen bocht ik dacht eetrst dat het sven ze schult is maar de trainer zij tegen sven ge naar binnen alleen hij moest naar buiten!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>