Sochi beste Winterspelen ooit voor Nederland

Medailleklassement langebaanschaatsen sochi 2014

De Spelen van Sochi zijn de beste Winterspelen ooit voor Nederland. Bij het langebaanschaatsen wonnen ‘we’ 23 plakken: 8x goud, 7x zilver en 8x brons. Bij het shorttrack was er ook nog 1x brons. In totaal zijn dat 24 medailles. Een ongekende prestatie!

Vijfde in totale medailleklassement

In het totale medailleklassement is Nederland als vijfde geƫindigd. Rusland eindigde bovenaan met 33 medailles. Ondanks het record van 24 medailles is de vijfde plek niet de hoogste notering die Nederland ooit behaalde in het landenklassement. Dat was in 1972, toen Oranje als vierde eindigde op de Spelen in het Japanse Sapporo.

Lees ook:Colofon
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sochi beste Winterspelen ooit voor Nederland

 1. [email protected]

  24 !!!! Showing complete dominance !!
  It takes years building a culture, facilitating talent & making investment………
  And then……seizing at the right moment, time & place!!
  Go Dutchies !!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>