APPM wil met co-sponsor door tot Sotsji

Goed nieuws voor coach Gerard van Velde en zijn schaatsers. Hoofdsponsor APPM blijft de ploeg financieel steunen tot en met de Olympische Winterspelen van Sotsji in 2014. Het team moet wel op zoek naar een extra geldschieter want het sponsorbedrag is niet hoog genoeg om de ploeg bij elkaar te houden. (Foto: Team APPM)

Michel Mulder, Sjoerd de Vries, Jesper Hospes, Jacques de Koning en Hein Otterspeer rijden voor APPM. Na de vele successen dit seizoen zagen de sprinters hun marktwaarde op papier flink stijgen. Een cosponsor is dus hard nodig.

“Letterlijk verdienen de mannen meer, maar dat kunnen wij ze niet bieden”, zegt APPM-directeur Piet Brandjes. De marktwaarde van de ploeg ligt volgens hem rond één miljoen euro en dat is een ’substantieel verschil’ met wat zij kunnen bijdragen. Brandjes: “Als een ander bedrijf die prijs wel kan en wil betalen, gunnen wij ze dat van harte en doen we graag een stapje terug.”

Er wordt vanuit iSkate, de overkoepelende organisatie, met Team APPM, Team Anker en de Schaatsacademie in Groningen binnen de gelederen, onderhandeld met andere bedrijven voor een co- of zelfs hoofdsponsorschap.

“Wij maken een diepe buiging voor hoe APPM ons heeft gesteund en blijven ze graag trouw”, laat Van Velde weten, die vreest dat de ploeg uit elkaar valt als APPM niet meer kan of wil steunen. “Wij hebben uitgesproken met elkaar verder te willen richting Sotsji 2014. Maar als er niets bijkomt, zullen schaatsers zoals Hein Otterspeer zeker worden weggekocht door anderen die ze een beter salaris kunnen bieden.”

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Colofon
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>