Wie wint de vijf kilometer? Kanshebbers genoeg!

De vijf kilometer mannen is een van mijn favoriete afstanden. Lekker lang, zodat de schaatsers flink stuk kunnen gaan, maar mét een groot deelnemersveld, wat aan de dubbele afstand meestal ontbreekt. Op de NK belooft het vrijdagavond spannend te worden! Een prognose.

De grote namen op deze afstand zijn natuurlijk wereldrecordhouder Sven Kramer, zijn ploeggenoot Carl Verheijen en Bob de Jong. Ook grote namen, maar naar verwachting iets minder kanshebber zijn Rintje Ritsma (maar oh.. wat zóu het mooi zijn…) en Jochem Uytdehaage. Erg spannend wat die laatste zal kunnen, na een volledig mislukt vorig seizoen nu in een nieuw team. Ook Tom Prinsen, die net op tijd fit is na een schouderblessure, mag ik niet vergeten. En wat kunnen jonkies Boris Kusmirak en Ted-Jan Bloemen?

Ik waag een gokje: Sven Kramer wint, omdat hij op springen staat na een zomerlang geen officiële wedstrijden. Bob de Jong wordt tweede; hij wordt in de laatste rit door zijn tegenstander Kramer op sleeptouw genomen. De derde plaats lijkt me eigenlijk voor Verheijen, maar omdat ik hoop op een verrassing, noteer ik Rintje Ritsma.

De 5000 meter mannen: 1. Sven Kramer, 2. Bob de Jong, 2. Rintje Ritsma

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>