Wie winnen het WK Allround? Een vooruitblik

In een olympische spelen-loos jaar is het WK Allround voor de schaatsers en fans een van de belangrijkste wedstrijden. Nu het WK in ‘ons’  Thialf is, is het misschien wel hét kampioenschap van dit seizoen. We hopen massaal op glansrijke overwinningen van Sven Kramer en Ireen Wüst, maar is rekenen op een dubbele zege voor Nederland wel realistisch? www.schaatsen.blog kijkt vooruit en doet een een voorspelling.

 

Het mannentoernooi zal gedomineerd worden door drie rijders: Sven Kramer, Shani Davis en Enrico Fabris. Chad Hedrick lijkt in zijn huidige vorm niet mee te kunnen doen en ook de andere deelnemers komen op deze drie te kort. Het meest allround is misschien wel Fabris: de echte 1500 meter-man. Toch denk ik dat hij op de korte afstanden net teveel tekort komt op Davis en op de lange teveel op Kramer. De strijd Kramer / Davis is onvoorspelbaar. Ik gok erop dat Sven op de vijf en tien kilometer genoeg inhaalt. Dus: 1. Kramer, 2. Davis, 3. Fabris.

 

Bij de vrouwen lijken de grote kanshebbers Anni Friesinger, Martina Sablikova, Ireen Wüst en Cindy Klassen. Outsiders zijn de andere Canadese vrouwen: Groves en Hughes. Ik gok op winst voor Friesinger, die na haar nederlaag op de 1500 meter vorige week zeer gedreven zal zijn. Spannend wordt het wel, want op de lange afstanden heeft de Duitse dit seizoen nog niet veel laten zien. Ook Ireen lijkt dit jaar vooral sterk in het kortere werk. En dat geldt eigenlijk ook voor Klassen, die haar trainingsachterstand vooral op de lange afstanden merkt. Sablikova zal daardoor veel goedmaken op de lange afstanden, maar redt het denk ik toch net niet op dit WK. Dus: 1. Friesinger, 2. Wüst, 3. Klassen.

Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wie winnen het WK Allround? Een vooruitblik

  1. Ronald

    Ik hoop dat je voorspelling uitkomt, maar ik vrees dat zowel Shani als Enrico teveel gaan uitlopen op de korte afstanden.
    Bij de mannen voorspel ik dan ook:
    1. Davis 2. Fabris 3. Kramer.

    Bij de vrouwen was ik vooral onder indruk van het laatste optreden van Klassen. Ik vrees derhalve voor Anni en Ireen dat zij haar title zal prolongeren. Voorspelling:
    1. Klassen 2. Friesinger 3. Wust

    En nu maar hopen dat ik fout zit en “wij” Nederlanders het beter doen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>