Shani Davis wereldkampioen 1500 meter

De eerste wereldtitel heeft ie binnen. En er komt er dit weekend ongetwijfeld nog eentje bij. Shani Davis heeft bij de opening van het WK Afstanden in Canada de concurrentie meteen op z’n plaats gezet. De Amerikaan won de 1500 meter in 1’46’17. Zijn landgenoot Trevor Marsicano reed naar het zilver in 1’46’30. De Canadees Denny Morrison pakte in eigen land het brons in 1’47’05. (Foto: Jeff Bough)

Hetzelfde podium dus als vorige week bij de wereldbekerfinale, hoewel onder compleet andere omstandigheden. De Richmond Olympic Oval ligt op zeeniveau, dus de tijden zijn niet te vergelijken met het veel hoger gelegen Salt Lake City. Maar kwaliteit verloochent zich kennelijk niet. Davis, Marsicano en Morrison zijn op dit moment de absolute top drie op de 1500 meter. De Amerikaan Chad Hedrick reed met 1’47’08 naar een verdienstelijke vierde plaats.

Misschien wel de belangrijkste conclusie die getrokken kan worden na de opening van het WK Afstanden: de Olympic Oval in Richmond is een zware baan, loodzwaar. Voor de Nederlandse schaatsers was de kennismaking met het Olympische ijs van 2010 dan ook bepaald geen succes. Stefan Groothuis werd zevende in 1’47’56. Sven Kramer kon met 1’47’79 en de achtste plaats absoluut niet overtuigen op het ijs waar hij volgend jaar geschiedenis wil gaan schrijven als schaatser. En Mark Tuitert werd negende in 1’47’94.

Geen Nederlander op het podium dus bij de 1500 meter heren. Dat is sinds de invoering van het WK Afstanden in 1996 nog niet eerder voorgekomen. Er valt nog veel werk te verrichten. En de Olympische Spelen zijn al over 11 maanden!

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Bron: ISU Results.

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>