Kramer toont wereldklasse weer op 10 km

Op de 1500 meter ging hij kapot. En op de 5000 meter reed hij met de handrem erop. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Maar dat zuinige, calculerende zie ik persoonlijk toch liever niet van Sven Kramer. Ik wil hem zien buffelen en excelleren, het fenomeen waardig dat hij is. Gelukkig liet de 22-jarige Fries die wereldklasse zaterdag op de 10 kilometer weer zien. Zijn baanrecord van 12’55’32 is fenomenaal. De Richmond Olympic Oval ligt nou eenmaal op zeeniveau. Kramer pakte het goud in een rechtstreeks duel met zijn grote concurrent Håvard Bøkko en reed bijna tien seconden bij hem weg. De Noor won het zilver (13’03’95). De bronzen plak van Bob de Jong (13’13’16) voelde ‘als een overwinning’.

Na zijn rit noemde Kramer de 10 kilometer in Richmond ‘een van zijn beste races ooit’. Hij begon heel bewust met een valse start: ,,Ik zat in de eerste rit na de dweil. Ik wilde het ijs wat harder laten worden. Daarom die valse start, er zat een plan achter.”

Bob de Jong streed om het brons met een andere Nederlander, Carl Verheijen. Tot de laatste doorkomst reed ‘De diesel uit Leimuiden’ boven de tijd van Verheijen. Met een hele goede  slotronde wist hij uiteindelijk toch het brons te pakken: ,,Deze medaille voelt dan ook als een overwinning,” zei de regerend Olympisch kampioen na afloop tegen de NOS. Verheijen werd vierde in 13’13’30.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter.

Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Maak kans op een dopper gesigneerd door Carlijn Achtereekte
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>