Gretha Smit kwakkelt maar door en door

Nee, ik denk niet dat het ooit nog goed komt met Gretha Smit. Gretha met die prachtige blauwe ogen en die lieve glimlach, een van de mooiste vrouwen van het internationale schaatspeloton. Een van de sympathiekste ook die je het zo vreselijk zou gunnen dat ze nu eens een keer uit het blessuredal klimt. Die Gretha Smit moet zich wederom afmelden voor een belangrijke wedstrijd: dit keer de wereldbekerfinale in Salt Lake City. Ze heeft last van haar lies. Houdt het nou nooit eens op? (Foto: hofmeierschaatsploeg.nl)

De 33-jarige schaatsster van Hofmeier zou op de 3000 meter starten in Amerika. Ze kreeg eind november last van de liesblessure en de laatste weken zijn de klachten verergerd. Onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen hoe lang het herstel van Smit zal duren.

Bij het WK afstanden in Vancouver was Smit reserve op de 5000 meter. Ook voor die ondankbare plek moet de schaatsbond nu een anders schaatsster aanwijzen.

In 2002 won Gretha Smit Olympisch zilver op de 5000 meter in Salt Lake City. Daarna zorgde een aanschakeling van blessures ervoor dat Smit nooit meer op dat niveau terug heeft kunnen keren.

Bron: KNSB.nl

Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>