CAS toont geen clementie voor Pechstein

Claudia Pechstein mag niet starten bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn in Heerenveen. De Duitse schaatster – die geschorst is vanwege verdachte bloedwaarden – verzocht het internationaal sporttribunaal CAS op het laatste moment om voorlopig in wereldbekerwedstrijden te mogen starten. Maar tevergeefs …

Pechstein diende met het oog op de wereldbekerwedstrijden in Berlijn en Heerenveen (volgende week) een verzoek in haar uitsluiting twee weken op te schorten. Het CAS liet vrijdag weten daar niet aan mee te werken.

De schaatster voerde als reden aan dat haar onherstelbare schade wordt toegebracht met het oog op de Winterspelen in Vancouver. Volgens de instantie in Lausanne kon de vijfvoudig olympisch kampioene dat niet hard maken.

Woensdag had het internationaal sporttribunaal al aangegeven dat de uitspraak in de arbitragezaak die de Duitse heeft aangespannen pas over een week of twee te verwachten is.

Dat oordeel zal vergezeld gaan van een schriftelijke onderbouwing. Daarvoor heeft het CAS meer tijd nodig. Pechstein is nimmer betrapt op verboden middelen als epo of cera, noch op ongeoorloofde bloedtransfusies.

Bron: KNSB

Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Filmpje: Jorien ter Mors in medailletaxi

1 Reacties // Reageer

One thought on “CAS toont geen clementie voor Pechstein

  1. Sjef Bossink

    Moeten wij met behulp van Dokter-professor Kuipers bij de dames een podiumplek halen in Canada.
    Moeten kinderen van 13 al de dupe worden van
    de doping-maffia????

    Zo gaat de sport ten gronde

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>