Bob de Jong wint titanenstrijd van Jorrit Bergsma

Bij afwezigheid van Sven Kramer vond vrijdag in Erfurt op de 10 kilometer een prachtige titanenstrijd plaats tussen Bob de Jong en Jorrit Bergsma. De langste afstand bij de mannen in het allroundschaatsen is lang niet zo spannend geweest! De overwinning ging uiteindelijk naar Bob de Jong in 12’53’56, Jorrit Bergsma pakte het zilver met 12’55’36.

Olympisch kampioen Seung-Hoon Lee werd derde (13’19’84). Ted-Jan Bloemen zette de vierde tijd op de klok: 13’22’38. Rob Hadders eindigde als negende in 13’37’13.

Bob de Vries gediskwalificeerd

In de B-groep van de 10 kilometer werd Bob de Vries vrijdagochtend gediskwalificeerd. Hij zou met 13’29’73 tweede geworden zijn maar werd uit de uitslag gehaald vanwege stayeren. Coach Jillert Anema diende een protest in omdat dit volgens hem kwam doordat er in kwartetten werd gereden.

WK Afstanden

Bob de Jong, Jorrit Bergsma en Sven Kramer mogen op de 10 kilometer van start gaan bij het WK Afstanden in Sochi. De Jong en Bergsma vanwege hun prestatie in Erfurt, Kramer krijgt het derde ticket toegewezen. Dat liet Arie Koops van de KNSB vrijdag weten aan Schaatsen.nl.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter.

Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: Jorrit Bergsma in de medailletaxi
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>