Heerenveen krijgt nieuw Thialf

Heerenveen krijgt een nieuwe schaatstempel. Dat is besloten door een werkgroep waarin de gemeente Heerenveen, Thialf, de provincie en de KNSB samenwerken. Om het plan uit te kunnen voeren moet er voor de zomer 100 miljoen euro op tafel liggen. Voor het eind van het jaar moeten gemeente en provincie dan nog stemmen over het plan.

Het ‘nieuwe Thialf’ moet verrijzen naast het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen. Als alles volgens scenario verloopt kan de bouw beginnen in 2013 en in 2015 klaar zijn. Naast de ijsbaan, moet bovendien een shorttrack-, bobslee- en curlingbaan komen.

Onder leiding van Doekle Terpstra, voorzitter van de KNSB, is een lobbyclub gestart om het benodigde bedrag van 100 miljoen bij elkaar te harken. De rijksoverheid moet 40 miljoen ophoesten. De rest moet komen van gemeente, provincie en particuliere investeerders.

Directeur Nieweg van Thialf noemt de nieuwbouwplannen niet realistisch en veel te duur. Nieweg had liever gezien dat het bestaande ijsstadion een opknapbeurt zou krijgen.

Thialf was in 1987 de eerste overdekte ijsbaan van de wereld. Bijna 25 jaar later is het stadion danig verouderd en kan het de concurrentie met de moderne ijsbanen niet meer aan. Ook de schaatsers klagen de laatste tijd steen en been over Thialf dat ‘een donker hol’ wordt genoemd.

Bron: NOS Nieuws

Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Colofon
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Heerenveen krijgt nieuw Thialf

  1. Johannes

    De bouwkosten van de Max Aicher Arena in Inzell kost 36 miljoen euro en voor een nieuw Thialf een begroting van maar liefst 100 miljoen euro.
    Ik vind het een absurd voorstel en dat in een tijd dat het economisch wat minder gaat.
    Dat de tijd voor renovatie in verband met de voorbereiding voor schaatsers te laat is, slaat ook nergens op.
    Immers, de schaatsers wijken nu al regelmatig uit naar Erfurt, waar de trainingsfaciliteiten veel minder kosten dan in het huidige Thialf.
    En zal bij een nieuw Thialf van maar liefst 100 miljoen euro geen duurder prijskaartje komen voor de trainingsfaciliteiten?
    Bovendien zie ik ook de entreeprijzen in deze situatie niet dalen, maar eerder dat het voor de schaatsfans duurder wordt.
    Voor een kleine sport als het schaatsen, vind ik 100 miljoen euro een onverantwoord plan.

      /   Reply  / 
  2. Fred

    Vind het een goede zaak, dat Thialf wordt vernieuwd. Thialf is verouderd en niet meer van deze tijd. Als Nederland als schaatsland wil blijven domineren en onze schaatsers de juiste trainingsfaciliteiten wil blijven geven dan is dit noodzakelijk.
    Ben wel benieuwd naar het aantal toeschouwers wat in deze nieuwe hal zal kunnen plaats nemen. Hopelijk wordt het beter geregeld als nu, want nu komen de “dagjes toeristen” via de sponsor en de echte schaatssupporter moet thuis blijven.
    Wij zijn nu in Inzell en hier zie je alleen maar de echte schaatssupporter, en zo hoort het.

    Thialf veel succes en hopelijk gaat het nieuwe Thialf er snel komen.

      /   Reply  / 
  3. R.M

    100 miljoen euro voor de bouw van een ijsstadion? Wie verzint er zoiets? En belangrijker nog: Wie gaat dat betalen?! Zoals hierboven ook al wordt gezegd is dit in de financieel moeilijke tijden waarin we verkeren een idioot plan. Het gaat hier nog steeds om schaatsen en schaatsen is géén voetbal waar wekelijks 60.000 trouwe clubsupporters op de tribune. Voor die 4 of 5 grote tournooien per jaar hoeft echt niet zo´n duur nieuw stadium gebouwd te worden en voor die 20 topschaatsers die Nederland rijk is ook niet,want die trainen voornamelijk in Berlijn of Collalbo. 100 miljoen euro is voor de zeer kleine sport die schaatsen ís veel maar dan ook echt veel teveel!

      /   Reply  / 
  4. Jan Wijsbroek

    De uitslagen van gisteren zijn niet terug te vinden.
    Ik zocht me wezenloos, dus duidelijk is het niet

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>