Pechstein geeft zichzelf aan

Ze wil en zal er alles aan doen om te bewijzen dat ze geen doping heeft gebruikt. Daarom heeft Claudia Pechstein zichzelf aangegeven bij de mondiale dopingorganisatie WADA. Tijdens het WK Afstanden in Inzell zijn bij haar opnieuw verhoogde bloedwaarden gemeten.

De 39-jarige Duitse keerde begin dit jaar terug in de schaatswereld nadat ze twee jaar geschorst was geweest vanwege opvallende bloedwaarden. Volgens Pechstein wordt die afwijking veroorzaakt door een erfelijke aanleg. Bij het WK in maart liet ze zich op eigen verzoek testen.

Daaruit bleek dat ze een zogeheten retikulocyten-waarde van 3,06 procent had na de ploegenachtervolging, terwijl de maximale grens 2,4 procent bedraagt.

Door zelf naar het WADA te stappen, hoopt Pechstein haar onschuld te bewijzen om uiteindelijk te worden gerehabiliteerd door de ISU. Ze heeft de resultaten van de test ook gemeld bij de Duitse antidopingorganisatie en de Duitse schaatsbond.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>