Waar kun je schaatsen op natuurijs 2012?

KLIK HIER VOOR ACTUELE INFORMATIE VOOR DE WINTER VAN 2012/2013!

De beer is weer los! Een paar nachtjes vorst op rij achter elkaar en Nederland gaat weer massaal op zoek naar plekken waar veilig geschaatst kan worden op natuurijs.

 

Ondergelopen weilanden en ijsbanen zijn de eerste dagen de betrouwbaarste manier om op natuurijs te schaatsen. Om veilig op open water te kunnen schaatsen moet een veel langere periode vriezen. Bovendien is het bij een dunne ijsvloer zeer gevaarlijk om met grote groepen het ijs op te gaan!

Wilt u de komende dagen in de gaten houden waar er veilig geschaatst kan worden op natuurijs, hou dan deze twee websites goed in de gaten:

De Schaatskaart van  Nederland is de website van Brabander Erik Ekkel die de afgelopen winters mateloos populair was. Iedereen kan op de website natuurijslocaties, toertochten of ijsbanen vermelden die open zijn. Let er wel op dat de betrouwbaarheid van deze schaatslocaties niet kan worden gegarandeerd!

Dat geldt in de meeste gevallen wel voor de ijslocaties die vermeld worden op de website Schaatsen.nl van de KNSB. Zodra er toertochten of wedstrijden worden georganiseerd zijn ze daar terug te vinden. Welke natuurijsbanen bij ijsclubs in de buurt zijn open? Waar worden er wedstrijden en toertochten gereden, waar moet ik aan denken voordat ik ga schaatsen op natuurijs? De antwoorden op deze vragen krijgt u op http://www.schaatsen.nl/topsport-natuurijs

En voor wie de ontwikkelingen op de voet wil volgen op de smartphone is er anno 2012 natuurlijk een Natuurijs App.

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Colofon
Lees ook:Maak kans op een dopper gesigneerd door Carlijn Achtereekte
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>