Vakbond behoedt schaatsers voor financieel wak

Terwijl in het gewone leven de vakbonden steeds meer moeite krijgen om mensen aan zich te binden, hebben de schaatsers het fenomeen vakbond juist net uitgevonden. 26 topschaatsers hebben zich verenigd in de sportervakbond NL Sporter.

Woordvoerder Tuitert laat weten dat de schaatsers de vakbond vooral willen gebruiken om te praten over sponsoring, een goede verdeling van de trainingsuren op de ijsbanen, een collectieve verzekering voor alle schaatsers en een pensioenregeling.

Een pensioenregeling? En ik maar denken dat onze schaatsers hartstikke rijk zijn en zich bepaald niet druk hoeven te maken om zaken als een pensioengat. Maar misschien is de tijd van het grote geld in de schaatssport wel voorbij. En dan worden de helden weer heel gewone burgers met herkenbare probleempjes..

Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vakbond behoedt schaatsers voor financieel wak

  1. Jojanneke

    Het is goed dat in iédere beroepsgroep belangen worden behartigd. Niet alleen om (evt. financiële) geschillen (bijvoorbeeld over sponsoring) op te kunnen lossen, maar ook om bepaalde zaken als pensioen en rechten vast te leggen. Ook met het oog op de carrière ná het schaatsen. Menig sportheld heeft nooit een cv hoeven maken en heeft geen pensioen opgebouwd. Zij starten met een achterstand in het reguliere arbeidsbestaan. Het is goed als hier een brug wordt gelegd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>