Steward weigert Davis toegang

Een soortgelijk relletje kan ik me herinneren van Erben Wennemars die een dreun kreeg van een suppoost in Thialf. De schaatser wilde zijn vriendin meenemen in de catacomben van het ijsstadion maar zij had niet het juiste pasje. Ruzie was het gevolg met als resultaat een dikke lip voor Wennemars. Dit weekend vielen er in Salt Lake City gelukkig geen klappen. Maar de Amerikaan Shani Davis werd wel bijna uit de Olympic Oval gezet omdat hij zijn accreditatie niet kon laten zien.

Ongelofelijk dat zoiets kan gebeuren! Davis is notabene de man die diverse wereldrecords op zijn naam heeft staan in de Utah Olympic Oval. Die mag toch wel met iets meer respect bejegend worden, dacht ik zo.

De Amerikaan wilde op de tweede dag van de World Cup de tribune op, maar werd niet herkend door de dienstdoende steward. Omdat Davis zijn accreditatie niet direct paraat had werd hem de toegang tot de baan geweigerd.

Davis ontstak, schrijft De Telegraaf, in woede toen de politie erbij werd gehaald. Toen de agenten hem dreigden weg te sturen haalde Davis alsnog zijn accreditatie tevoorschijn. De rest van het toernooi zat hij demonstratief met zijn accreditatie in zijn hand op de tribune.

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>