Thialf buiten Friesland is optie

Ze durft wel buiten de lijntjes te kleuren, die minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze week liet ze een ballonnetje op over de locatie van een nieuwe overdekte kunstijsbaan in Nederland. Als het aan de minister ligt hoeft die niet per definitie in Friesland te komen. Schippers deed haar uitspraak maandag tijdens een debat over de sportbegroting.

De minister benadrukt dat elke regio gelijke kansen heeft om een hoogwaardige sportlocatie op te zetten. “Friesland is de schaatsprovincie van Nederland, maar als een andere regio met een beter plan komt, zou het toch raar zijn als ik zeg: dat kan niet, het moet in Friesland.”

Er is recent een ‘Stuurgroep Nieuw Thialf’ ingesteld onder leiding van oud-AEGON-directievoorzitter Johan van der Werf die eind deze maand de businessplannen voor de diverse opties in Friesland – renovatie of nieuwbouw Thialf – wil hebben uitgewerkt. Er worden echter ook in andere plaatsen initiatieven ontwikkeld.

Bron: Nu Sport

Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Filmpje: Suzanne Schulting in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>