Bomvolle tent huldigt Groothuis

Stefan Groothuis is dinsdagavond gehuldigd in zijn woonplaats Voorst. De kersverse wereldkampioen sprint was heel even bang dat er niemand op zijn huldiging zou afkomen. Dat typeert hem, die bescheidenheid. En het siert hem. Maar Groothuis had het uiteraard helemaal bij het verkeerde eind! Heel Voorst en ook Empe, zijn geboorteplaats, liep massaal uit om de winnaar van het WK Sprint 2012 te eren.

(Foto: Facebook)

De stoet die vanaf Groothuis’ woning naar de feesttent aan de andere kant van het dorp trok, was al imposant. De huldiging in de stampvolle tent was mogelijk nog indrukwekkender. De topschaatser genoot met volle teugen. „Dit is overweldigend. Het is onwaarschijnlijk met hoeveel jullie zijn gekomen.”

Groothuis kreeg van Jos Penninx, de burgmeester van Voorst, een gemeentelijke onderscheiding. Voor Groothuis’ zoon Luuk had hij een rood T-shirt meegenomen met de tekst ‘Mijn papa is wereldkampioen’, in gouden letters.

 

Lees ook:Filmpje: Esmee Visser in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Carlijn Achtereekte in medailletaxi
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bomvolle tent huldigt Groothuis

  1. Hans Vrieskip

    Nou het is weer zo ver mensen; het vriest!! Ja,ja, haal de klapschaatsen maar uit het vet. Lekker schaatsen met z’n allen! Kom op, met z’n allen naar Thialf! Een gekke muts op de kop en carnaval vieren!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>