Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter

Havard Lorentzen goud Olympisch channel

Historisch Noors schaatsgoud maandag in PyeongChang! Havard Lorentzen reed met 34’41 op indrukwekkende wijze naar een Olympisch record. Hij legde het laatste volle rondje op de 500 meter af in 24’67! (Beeld: Olympic Channel)

Het is 20 jaar geleden dat Noorwegen schaatsgoud won op de Winterspelen: in 1998 was Adne Sondral de snelste op de 1500 meter. Op de 500 meter is het zelfs 70(!) jaar geleden dat een Noor Olympisch kampioen werd.

De Koreaan Min Kyu Cha pakte het zilver in 34’42. De Chinees Tingyu Gao reed naar het brons met 34’65.

Helaas geen podiumplaatsen voor de Nederlandse sprinters. Ronald Mulder werd zevende (34’83), Kai Verbij negende (34’90) en Jan Smeekens kwam na een valse start niet lekker weg. Hij werd tiende in 34’93.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE 500 METER HEREN

Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>