Atje Keulen-Deelstra (74) overleden

Schaatslegende Atje Keulen-Deelstra is vrijdag in het Medisch Centrum Leeuwarden overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Dat schrijft het Friesch Dagblad. De voormalig Europees- en wereldkampioene allroundschaatsen raakte donderdagmiddag door het infarct in een coma en is daarna niet meer bijgekomen. Atje Keulen-Deelstra is 74 jaar geworden.

De KNSB vond Keulen-Deelstra bij de start van haar schaatscarriere met 31 jaar eigenlijk al te oud om nog in de kernploeg te komen. Maar nadat ze in 1970 Nederlands kampioene allround werd kon de schaatsbond niet meer om haar heen. Daarna werd Keulen-Deelstra vier keer wereldkampioene allround en drie keer Europees kampioene.

Afgelopen weekend kwam Atje Keulen-Deelstra weer in het nieuws, nadat Ireen Wust in Hamar haar record (vier mondiale allroundtitels) evenaarde.

Bij de Olympische Spelen in Japan haalde de Friezing een zilveren en twee bronzen medailles.

 

Bron: NOS

Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>