Jillert Anema is er strontziek van!!

Schaatscoach Jillert Anema is boos!! De coach van de BAM-formatie wil geen muziek meer tijdens de ritten in Thialf. Door de keiharde muziek die wordt gedraaid gaan de schaatsers volgens Anema in het ritme van de muziek schaatsen. Bovendien kan hij als coach bijna niet meer communiceren met de rijders op het ijs omdat ze hem niet meer kunnen verstaan.

Anema spuugde zijn gal zondag tijdens de 10 kilometer van het NK Afstanden. Tegen NOS-verslaggever Bert Maalderink zei hij: ,,Ik ben er strontziek van!! Allemaal voor de commercie!! “

Ik kan hem geen ongelijk geven hoor .. ;-)

 

Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Jillert Anema is er strontziek van!!

  1. jan

    de heer Anema heeft helemaal gelijk. de mensen die van ‘muziek’ willen genieten gaan maar naar de disco of een houseparty.
    de muziek neemt het schaatsplezier weg. naar Thialf kom je voor schaatsen. het wordt een mengelmoesje van consumptoe-artikelen.
    dat Anema de enige is die hier wat van zegt betekent niet dat hij de enige is die hierin gelijk heeft.
    de commercie heeft sowieso een te grote invloed op de sport.
    de interviewers zijn ook papagaaien die proberen emoties van schaatsers naar boven te krijgen.. de rijders die daarin meegaan (Hollanders en zuiderlingen) krijgen daadoor een onevenredig grote plek. het zal de andere rijders een zorg zijn.
    de media vervullen (ook hierin) een vervelende rol.

      /   Reply  / 
  2. Marcel

    Niet eens met Anema, vandaag met de kinderen in Thialf geweest en enorm genoten. Ik denk dat het onder meer door de muziek en ook door bijvoorbeeld het KPN Clubhuis enorm veel aantrekkelijker is geworden voor kinderen. Onze twee kinderen hebben enorm genoten. Je wilt toch in de toekomst ook publiek blijven trekken, dan moet je een beetje met je tijd meegaan en het voor hen ook aantrekkelijk maken. Overigens, die Anema maakt zelf ook behoorlijk wat lawaai, we zaten precies bij het coachvak en ik heb genoten van deze man, woordelijk te verstaan ;-) Wat een verschil met de rust van Orie.

      /   Reply  / 
  3. sibrig

    Hoe zou het komen dat tijdens de laatste 10 km er geen muziek leek te zijn? Van mij hoeft die muziek ook niet trouwens.

      /   Reply  / 
  4. Marcel

    Ik wil mijn rijders kunnen bereiken, haha, nou ik denk dat zijn rijders hem op het rechte stuk aan de overkant nog horen ;-) En laat de toeschouwers lekker zelf bepalen hou ze het schaatsen willen “consumeren”. Ik heb vandaag alleen maar mensen met blije gezichten gezien die genoten van de wedstrijden en het entertainment eromheen. Ik kom al sinds 1988 in Thailf, was al een aantal jaren niet meer geweest, maar heb vandaag meer waar voor mijn geld gekregen dan ooit. En natuurlijk was de laatste 10 km mooi, maar bv. bij de sprinters geeft de muziek veel meerwaarde, beetje show kan geen kwaad. Ook bij de niet spannende ritten op de 5 en 10 km is het leuk.

      /   Reply  / 
  5. Bob

    Mannen zoals Anema geven sport toch de kleur die het verdient? Heerlijk om te zien dat de coach net zo fanatiek is als zijn rijders!

      /   Reply  / 
  6. E.L. Verharen

    Ik ben het volkomen eens met de heer Anema. Het is niet om aan te horen, die muzak, die uit de plafonds over ons wordt uitgestort. Onnodig, sport is sport en daar hoort geen muzak bij. Dadelijk gaan ze bij tennistoernooien dit ook doen. Wat zouden de tennissers ervan zeggen? Misschien horen ze het niet door hun gekreun, dat is nog een graadje erger.

      /   Reply  / 
  7. Meike

    Eindelijk iemand die er net zo over denkt als ik en die zijn ergernis uitspreekt. Ik ben dus niet de enige die zich druk maakt over de “terreur” van geluidsboxen op evenementen.
    Veel mensen raken vervreemd van zichzelf en hun omgeving doordat ze -zoals Jillert Anema u zo goed verwoordt- alleen maar consumeren; ze kunnen zichzelf en anderen niet meer vermaken en denken waarschijnlijk dat het zonder “muziek” c.q. lawaai niet leuk kan zijn (?!).
    Misschien hebben ze nog nooit hun eigen hartslag gehoord / gevoeld of durven ze geen spannende wedstrijd te beleven… In ieder geval mijd ik alle (sport)evenementen vanwege die zg. “muziek” uit geluidsboxen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>