Leenstra pure klasse op 1500 meter

Wow! Wat is ze goed zeg, die Marrit Leenstra! De schaatsster van Hofmeier lag al een straatlengte voor in het klassement van het NK Allround. En woensdag deed ze daar op de 1500 meter nog eens een schepje bovenop. Bijkans fluitend won ze met een dikke 1,5 seconde verschil de schaatsmijl in 1’57’57. Pure klasse die aan het eind van de woensdagmiddag beloond moet worden met de nationale allroundtitel. Die mag haar niet meer ontgaan. (Foto: KNSB)

Dat de 1500 meter de beste graadmeter is voor een allroundkampioenschap, bewees ook de rest van de dames in Heerenveen. Diane Valkenburg klokte de tweede tijd op de 15000 meter: 1’59’14. Ze staat ook tweede in het klassement na drie afstanden.

Jorien Voorhuis werd derde in 1’59’61 en staat (u raadt het al ..) nu derde. Linda de Vries reed met 1’59’66 een persoonlijk record op de 1500 meter. Ze werd vierde en staat ook vierde in het klassement.

Leenstra mag op de afsluitende 5000 meter ruim 13 seconden verliezen op Valkenburg, 19 seconden op Voorhuis.

Voor de EK Allround in Collalbo zijn nog drie plaatsen te verdienen. Ireen Wüst is al aangewezen voor de Europese titelstrijd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter dames.

Klik hier voor het tussenklassement dames na drie afstanden.

Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>