Margot Boer neemt leiding over van Leenstra bij NK Sprint

Margot Boer gaat na drie afstanden weer aan de leiding van het NK Sprint in Groningen. De rijdster van Liga zette met 38’98 op de tweede 500 meter een nieuw baanrecord op de klok in sportcentrum Kardinge. Laurine van Riessen knokte zich met een uitstekende 39’30 terug in de top vier van het klassement. Thijsje Oenema werd derde in 39’37, dat is ook de plek die ze bezet in de voorlopige rangschikking.

Marrit Leenstra werd zondag vierde op de 500 meter in 39’39. Ze staat tweede in het tussenklassement op 0,78 seconden van Margot Boer. De achterstand van Thijsje Oenema bedraagt 1,35 seconden.

Anice Das werd vijfde op de tweede 500 meter in 39’74. Ze heeft dit weekend haar startplek op de 500 meter bij de World Cups veilig gesteld.

Ireen Wust verprutste haar klassement op de tweede 500 meter. Ze werd tiende in 40’12. Na drie afstanden staat ze nu zesde. Wust liet zaterdag al doorschemeren dat ze toch al niet van plan is om in actie te komen bij het WK Sprint mocht ze zich daarvoor dit weekend plaatsen.

Annette Gerritsen kwam op de tweede dag van het NK sprint niet meer in actie. Ze had last van een virus dat haar al weken plaagt. Zaterdag presteerde Gerritsen teleurstellend. Haar (internationale) seizoen zit er daarmee op.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 2e 500 meter dames.

Klik hier voor het tussenklassement dames na drie afstanden.

 

Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>