NK Marathon natuurijs 2013 vrijdag op Veluwemeer

Na een paar nachten strenge vorst gaan er deze week heel wat lichten op groen voor de schaatsers op natuurijs. Na toestemming voor de eerste toertocht (de Vijf Merentocht) is nu ook zeker dat het NK Marathon op natuurijs door kan gaan, en wel vrijdag 25 januari op het Veluwemeer bij Elburg.

(Foto RTV Oost: Jorrit Bergsma won in 2012 het NK Marathon op natuurijs op de Rietplas)

Het is voor het eerst dat het Veluwemeer is verkozen als locatie voor het NK op natuurijs. Wel werd daar vaker de klassieker de Veluwemeertocht verreden, voor het laatst in 2012.

Het is ook voor het eerst dat er vijf jaar achter elkaar wordt gestreden om de nationale titels op natuurijs. Tot nu toe waren vier NK’s op rij het hoogste aantal.

Dat gebeurde in de periode 1993 tot 1996 en in de huidige periode. De vier laatste NK’s waren die op de Oostvaardersplassen (2009, winnaar Sjoerd Huisman), het Zuidlaardermeer (2010, winnaar Jorrit Bergsma), Belterwiede (december 2010, winnaar Bob de Vries) en de Rietplas (2012, winnaar Jorrit Bergsma).

Programma

Het NK Marathon begint vrijdag om 8.30 uur met de wedstrijd voor de Masters. Zij rijden 60 kilometer. Vervolgens klinkt om 11.00 uur het startschot voor het NK voor de dames, die 70 kilometer rijden. Om 13.30 uur vertrekken de heren voor hun Nederlands kampioenschap over 100 kilometer.

Adres

Start-en finish vinden plaats voor Recratiepark Veluwe strandbad, Flevoweg 5, 8081 PA Elburg

KLIK HIER VOOR ALLE INFORMATIE OVER HET NK MARATHON OP NATUURIJS 2013

Lees ook:Filmpje: Jorrit Bergsma in de medailletaxi
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>