Schipper troeft Ronald Mulder af

Pim Schipper heeft zondag bij de Holland Cup 1 in Enschede de 1000 meter gewonnen. schaatser van Control versloeg met 1.10.91 zijn ploeggenoot Ronald Mulder (1.11.12). Rhian Ket werd derde in 1.11.46. Bij de dames won Lotte van Beek de 1000 in 1.19.67 voor Ingeborg Kroon (1.20.58) en Bo van der Werff (1.20.81). (Foto: KNSB)

Paulien van Deutekom werd vierde in 1.20.87. Op de 1000 meter kwam Lotta Pater hard ten val en zij kon niet verder.

Naast de twee 1000 meters stond er ook een 5 kilometer op het programma in Enschede. Deze afstand werd gewonnen door marathonrijder Joost Juffermans. Met 6.29.95 reed hij een baanrecord. Tweede werd Bob de Vries in 6.30.11 en de derde plaats was voor Arjen van der Kieft in 6.34.17.

NK Afstanden

Op de 1000 meter was bij de heren Pim Schipper al geplaatst voor het NK Afstanden. Dat betekent dat voor het toernooi ook Mulder, Ket, Jan Smeekens, Maurice Vriend, Lieuwe Mulder, Karsten van Zeijl, Thomas Krol en Lucas van Alphen zich geplaatst hebben.

Bij de dames waren Ingeborg Kroon en Sophie Nijman al zeker van plaatsing. Naast hen plaatsen winnares Van Beek zich voor het titeltoernooi, net als Van der Werff, Van Deutekom, Letitia de Jong, Floor van den Brandt, Reina Anema en Mayon Kuipers.

Op de 5000 meter wordt het NK Afstanden een mini-marathon. Met Rob Hadders, Bob de Vries, Robert Bovenhuis en Jorrit Bergsma hadden zich al een aantal marathonrijders gekwalificeerd. Door hun rijden in Enschede komen daar Juffermans, Arjen Stroetinga, Frank Vreugdenhil, Christijn Groeneveld en Willem Hut nog bij. Ook Van der Kieft, Ted-Jan Bloemen en Maurice Vriend kwalificeerden zich.

Klik hier vooralle uitslagen van de Holland Cup 1 in Enschede.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>