Tuitert levert fors in bij Control

Tuitert goud 1500 meterMark Tuitert, Stefan Groothuis en Jan Smeekens blijven komend seizoen schaatsen bij Control. De schaatsploeg, die nog steeds naarstig op zoek is naar een co-sponsor, heeft dat woensdag bekend gemaakt. Tuitert had als Olympisch kampioen op de 1500 meter een financiele klapper kunnen maken. Maar hij koos er bewust voor om bij Control te blijven. Op zijn website schrijft hij dat hij er (vooralsnog) flink op achteruit gaat in salaris … (Foto: www.vancouver2010.com)

Tuitert in zijn column:

Voor mij hebben sportieve gronden de doorslag gegeven. Samen met Jac heb ik  een lange weg afgelegd om tot het succes van een Olympische titel op de 1500 meter te komen. Nooit hebben we aan de mogelijkheden getwijfeld en daar twijfel ik in de toekomst ook niet aan.

Tuitert, Groothuis en Smeekens tekenden voor een jaar bij. Eerder deze week werd al duideijk dat coach Jac Orie zijn contract met twee jaar heeft verlengd.Ook Laurine van Riessen, Kjeld Nuis en Sjoerd de Vries kregen een nieuw contract bij Control. Pim Schipper werd aangetrokken als vervanger van de naar TVM vertrokken Simon Kuipers.

Alleen Annette Gerritsen, Marianne Timmer en Margot Boer hebben nog geen besluit over hun toekomst genomen. Zij moeten eind deze week duidelijkheid geven aan de schaatsploeg.

Control is nog op zoek naar een cosponsor die een gat in de begroting van enkele tonnen moet dichten.
Bron: Volkskrant / NOS

Lees ook:Filmpje: Jorien ter Mors in medailletaxi
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>