Team LIGA officieel gepresenteerd

liga_schaatsploegOp sportcentrum Papendal in Arnhem is donderdag Team LIGA gepresenteerd. De naam van de hoofdsponsor was al uitgelekt maar deze week kreeg het nieuwe damesteam rond Marianne Timmer groen licht om de ploeg officieel te presenteren. Behalve Timmer maken ook Annette Gerritsen, Margot Boer en Floor van den Brandt deel uit van het schaatsteam. De overeenkomst met de koekjesfabrikant is aangegaan voor twee jaar. (Foto: Liga.nl)

Timmer, Gerritsen en Boer reden vorig jaar nog voor de Control-ploeg. Het sprinttrio kwam op straat te staan nadat de dames hun neus ophaalden voor het nieuwe contract dat hen werd aangeboden.

Ze besloten een eigen ploeg op te richten. In de zomer werd Floor van den Brandt aan het team toegevoegd. Peter Kolder werd aangetrokken als trainer. Uiteindelijk wisten de dames LIGA als hoofsponsor te strikken.

Welk bedrag met de sponsoring is gemoeid, is niet bekendgemaakt. ,,LIGA is het merk van de verantwoorde tussendoortjes. De schaatssters van ons team zijn aansprekende Nederlandse vrouwen en ze zijn het toonbeeld van een gezonde levensstijl”, verklaarde directeur Derk de Vries de commerciële stap van zijn bedrijf.

Timmer vertelde bijzonder trots te zijn op de de nieuwe hoofdsponsor: ,,We willen met elkaar pieken op het Nederlands kampioenschap in november en natuurlijk het WK sprint in januari in Heerenveen. Het is onze droom om met het complete team op het podium in Thialf te staan.”

De ploeg heeft wel een onzekere periode achter de rug: ,,In eerste instantie stonden we er ineens met ons drieën alleen voor, ik ben dan ook blij dat er gaandeweg bedrijven en mensen bereid waren om ons op weg te helpen.”


Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>