NK Afstanden, 500 meter mannen: een vooruitblik

Wie doet wat hij doen moet en plaatst zich voor de World Cups? Wie wordt de verrassing van dit seizoen en wie zakt volledig door het ijs? Vanaf vrijdag zullen we het zien, want dan begint de eerste officiële schaatswedstrijd van dit seizoen: de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden. Vrijdag staan de 500 meter voor dames en heren op de agenda en rijden de heren ook nog een 5 kilometer. Tijd voor een prognose.

Ik begin met de kortste sprintafstand voor de mannen. Kanshebbers: Jan Bos, Simon Kuipers, Beorn Nijenhuis, Jan Smeekens en Erben Wennemars. Outsiders: broertje Freddy Wennemars, oud-gediende Gerard van Velde en Jacques de Koning. Wie gaat winnen? Gezien de uitslagen van oefenwedstrijden en het feit dat de NK in Assen worden verreden, zeg ik Erben Wennemars. Hij kan immers op elk soort ijs goed uit de voeten. Jan Smeekens heeft zich in het voorseizoen heel knap laten zien, maar kan de druk uiteindelijk toch niet helemaal aan. Hij wordt nog wel derde. Tussen Erben en Jan in eindigt Beorn Nijenhuis, die zich wil revancheren voor zijn mislukte optreden bij de Olympische Spelen. Nijenhuis rijdt –zoals hij wel vaker doet- een vrij slechte eerste sprint, maar herpakt zich in de tweede manche.

500 meter heren: 1. Erben Wennemars, 2. Beorn Nijenhuis, 3. Jan Smeekens

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Win een door Kjeld Nuis gesigneerd TeamNL shirt!
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “NK Afstanden, 500 meter mannen: een vooruitblik

  1. Sabine

    En Jan Bos dan?

      /   Reply  / 
  2. Anne

    ja inderdaad, jan bos won vorig jaar nog!!

      /   Reply  / 
  3. Verine

    Ik zou het hartstikke leuk vinden als Jan Bos een medaille pakt op de 500 meter. Vind hem toch een van de mooiste schaatsers (die techniek!) Maar is hij aan het begin van het seizoen niet meestal wat minder…?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>