De NK Afstanden: prognose duizend meter

De 1000 meter wordt een steeds interessantere afstand. Met kansen voor zowel de echte sprinters als de middenafstandrijders. En bij de mannen én de vrouwen zijn op deze afstand veel kanshebbers.

Voor de 1000 meter mannen tip ik: 1. Simon Kuipers, 2. Mark Tuitert, 3. Jan Bos

Vorig jaar had hij pech en kon hij zich niet bewijzen. Maar Simon Kuipers is toch echt een van de beste 1000 meter-rijders in Nederland. Markt Tuitert is gedreven en heeft op de korte afstanden baat bij trainen met Kuipers. Jan Bos en Erben Wennemars ontlopen elkaar niet veel op deze afstand, maar het is Jan Bos die de rust in zijn slag weet te bewaren en net voor Wennemars eindigt. Denk ik. Maar met zoveel goede rijders, kunnen het net zo goed drie andere mannen zijn die er met de medailles van doorgaan.

Bij de vrouwen zet ik in op: 1. Ireen Wüst, 2. Marianne Timmer, 3. Els Murris

Wüst eindigt net voor Timmer, die door een eerste valse start waarschijnlijk licht haar concentratie verliest. Els Murris is derde, weliswaar op behoorlijke afstand.

Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “De NK Afstanden: prognose duizend meter

  1. Henk W

    Dat Marianne Timmer ervaring heeft met valse starts is duidelijk. Ik neem aan dat ze hier van geleerd heeft en extra aandacht heeft besteed dit nu te voorkomen. Laten in godsnaam voorkomen het ‘seedorf effect’ in het schaatsen te introduceren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>