De NK Afstanden: wie winnen de laatste plakken?

Vandaag is de afsluitende dag van de Nederlandse Afstandkampioenschappen. Op het programma staan nog vier afstanden: de 1500 meter voor mannen en vrouwen, de 5000 meter vrouwen en de 10.000 meter mannen. Wie gaan er met het laatste edelmetaal vandoor?

We beginnen vanmiddag met de 1500 meter vrouwen. Het goud kan op die afstand Ireen Wüst eigenlijk niet ontgaan. Haar belangrijkste concurrenten zijn teamgenoten Renate Groenewold en Pauline van Deutekom. Ook Marja Vis en Tessa van Dijk kunnen de mijl goed rijden en zijn dit weekend in goede vorm. Wieteke Cramer en Moniek Kleinsman maken een klein kansje op een hoge uitslag.

Mijn voorspelling: 1. Ireen Wüst, 2. Pauline van Deutekom, 3. Renate Groenewold

De 1500 mannen is spannend. Net als op de 1000 meter zijn er veel kanshebbers. Jan Bos is te kloppen man, die naar mijn idee niet meer te kloppen is dit weekend. Hij wint ‘em dus. Erben Wennemars is getergd en heeft de laatste binnenbocht, wat voor een sprinter op de 1500 meter een voordeel is. Hetzelfde geldt voor Simon Kuipers. Sven Kramer rijdt de laatste buitenbocht, maar voor de stayer is dat geen enkel probleem. En hij heeft hard getraind op de kortere afstanden deze zomer. Remco Olde Heuvel, Beorn Nijenhuis en Carl Verheijen halen het, denk ik, net niet.

Ik zeg: 1. Jan Bos, 2. Sven Kramer, 3. Simon Kuipers

Aan de langste vrouwenafstand doen maar acht dames mee, nu Wüst en Groenewold zich hebben teruggetrokken. De deelneemsters ontlopen elkaar op papier niet veel. Alleen Gretha Smit is een klasse apart, maar rijdt onder haar niveau dit weekend.

Een gokje: 1. Carien Kleibeuker, 2. Tessa van Dijk, 3. Gretha Smit

Sven Kramer, Carl Verheijen en Bob de Jong. Net als op de 5000 meter van vrijdag, winnen deze drie heren. Of ik moet me wel heel erg vergissen. Ook in de volgorde verandert volgens mij niets.

Dus: 1. Sven Kramer, 2. Carl Verheijen, 3. Bob de Jong

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>