Jong (Smeekens) tegen oud (Van Velde)

De loting voor de eerste dag van het NK Sprint is bekend. Een interessante rit wordt de eennalaatste op de vijfhonderd voor mannen. Daarin rijdt ouwe rot Gerard van Velde tegen jonkie Jan Smeekens (foto). Boeiend, omdat beide schaatsers échte sprinters zijn, die een vijfhonderd meter (minstens) even goed kunnen rijden als de duizend. Van Velde behaalde zijn grootste succes dan wel op de langere sprintafstand, maar toch is hij een van de weinige sprinters die het net zo goed van zijn vijfhonderd kan hebben.

Jan Smeekens moet het zelfs van de kortste sprintafstand hebben; op de duizend is Smeekens nog niet sterk genoeg. Ik ben benieuwd wat deze twee mannen laten zien en of het oud of jong is dat aan het langste end trekt. Gezien de TVM-successtory de afgelopen maanden zal het wel Smeekens worden. Maar hoewel Van Velde tot nu toe in dit seizoen nog niet veel heeft laten zien, kan hij er zomaar eens staan morgen. Hij heeft tenslotte vaker verrast.

 

Ook een spannende rit is de laatste vijfhonderd, waarin Erben Wennemars Simon Kuipers treft. Op de duizend voor vrouwen rijden teamgenotes Marianne Timmer en Annette Gerritsen tegen elkaar en schaatst Margot Boer tegen Wieteke Cramer (hopelijk weer hersteld van haar virusje tijdens het NK Allround). De duizend mannen wordt leuk met Groothuis / Bos, Van Velde / Olde Heuvel, Kuipers / Nijenhuis en in de laatste rit Wennemars tegen Lars Elgersma.

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>