Diskwalificatie Van der Kieft

Arjen van der Kieft is zaterdag bij het WK Afstanden in Inzell gediskwalificeerd. Tijdens de 10 kilometer was de stayer vergeten om zijn transponders om te doen. Die zijn nodig voor de tijdwaarneming. In de reglementen staat dat het niet dragen van transponders onherroepelijk leidt tot diskwalificatie. Echt doodzonde! Want met zijn superscherpe tijd van 12’59’61 had Van der Kieft WK-zilver gewonnen.

Officials ontdekten tijdens de rit van Van der Kieft dat de transponders nog op zijn tas naast de baan lagen. Televisiebeelden toonden aan dat hij de bandjes wel uitgereikt heeft gekregen toen hij het ijs betrad. Bij het aantrekken van zijn pak is hij vergeten ze om te doen.

Op Twitter reageerde Van der Kieft kort na de diskwalificatie als volgt:

Donderdag was er ook iemand zonder transponders en die was niet gedisqualificeerd, als ik een jury sport wilde doen was ik gaan kunstrijden!

De KNSB tekende protest aan tegen de diskwalificatie maar dat werd niet gehonoreerd. Ook Van der Kieft zelf gaf korte tijd later op Twitter zijn ongelijk toe:

Iedereen had donderdag toch zijn transponders om! 2e tijd en dan gediskwalificeerd

 

Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Volg Schaatsen.blog.nl op Facebook en Twitter
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Diskwalificatie Van der Kieft

  1. Hans Koops

    Als het inderdaad zo is dat wat v/d Kieft zegt dat er donderdag ook iemand zonder transponder gereden heeft, wat wel door de vingers is gezien, moeten ze dat hier ook maar doen. Meten met 2 maatstaven is natuurlijk uit de boze.. of niet dan?

      /   Reply  / 
  2. vangheluwe

    als het waar is dat er ook donderdag zonder trnasporter is gereden vindt ik dat onrechtvaardig tegenover kieft .Maar ik heb ook een opmerking waarom moet degene die het startschot lost niet toezien dat de schaatser zijn transporter om zijn arm heeft Dan heeft de starter iets meer te danalleen maar een schot

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>