Yu wint 500 meter, Oenema verbetert Nederlands record

Titelverdedigster Jing Yu heeft zaterdag bij de opening van het WK Sprint in Salt Lake City haar visitekaartje afgegeven. De Chinese had dit seizoen nog niks gewonnen maar zaterdag stond ze er toch weer. Precies op tijd. Yu won de 500 meter in 37’21 voor wereldrecordhoudster Sang-Hwa Lee (37’28) en de gedoodverfde favoriete voor de titel Heather Richardson (37’31).

Thijsje Oenema werd knap vierde in 37’38. Met die tijd reed ze het Nederlands record uit de boeken dat sinds 2002 op naam stond van Andrea Nuyt met 37’54. Dat record werd vorige week bij de World Cup in Calgary al wel geevenaard door Margot Boer.

Boer werd zaterdag achtste op de eerste 500 meter van het wereldkampioenschap in 37’64. Een tijd waar ze mee vooruit kan maar om de titel zal ze niet meedoen in Salt Lake City.

Laurine van Riessen kon met de 18e tijd geen indruk maken. Ze klokte 38’16. Daarmee was ze nog wel sneller dan de Nederlands kampioene sprint Marrit Leenstra die met 38’24 slechts 21e werd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

Klik hier voor het klassement dames na 1 afstand.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>