Michel Mulder leidt WK Sprint, Otterspeer wint 1000 meter

Michel Mulder gaat na de eerste dag aan de leiding van het WK Sprint in Salt Lake City. Na de vijfde tijd op de eerste 500 meter werd hij zaterdag derde op de 1000 meter in 1’07’49, achter winnaar Hein Otterspeer die 1’07’46 op de klok zette. De Let Haralds Silovs noteerde verrassend de tweede tijd op de 1000 meter in 1’07’47.

In het klassement na twee afstanden staat Pekka Koskela tweede op 0,19 seconden achter Michel Mulder. De Fin werd zevende op de 1000 meter in 1’07’92. Hein Otterspeer is de nummer drie in het tussenklassement. Hij heeft een achterstand op Mulder van 0,31 seconden.

Stefan Groothuis noteerde de vierde tijd op de kilometer met 1’07’80. In het tussenklassement staat hij zesde. Het zal erg moeilijk gaan worden voor de regerend wereldkampioen sprint om zijn titel te behouden.

Mark Tuitert ging zaterdag na zijn val op de 500 meter nog wel van start op de 1000 meter, ondanks de blessure die hij opliep. Tuitert probeerde het maar moest kort na de start al opgeven.

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste 1000 meter heren.

Klik hier voor het tussenklassement heren na 2 afstanden.

Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>