Mulder bedankt voor de eer

Ronald Mulder heeft vrijdag bedankt voor het startbewijs dat de KNSB hem wilde geven voor de 500 meter op zondag. Stefan Groothuis meldde zich af voor de tweede 500 meter zondag, waarna Mulder een uitnodiging kreeg. De sprinter weigerde beleefd omdat hij zichzelf simpelweg niet goed genoeg vindt .. (Foto: KNSB)

Ik ben gewoon niet goed genoeg”, sprak hij realistisch. „Ik heb een 35,0 nodig en dat was er niet. Waarom zou ik dan risico nemen?“

Mulder zou zich in theorie zondag nog kunnen plaatsen voor het WK afstanden Inzell.De sprinter stond dit seizoen vanwege een liesblessure enkele weken aan de kant en miste daardoor de NK sprint.

Hij kreeg vervolgens de kans zich via een skate-off alsnog te kwalificeren voor de WK sprint, maar bij die wedstrijd kwam de Zwollenaar te kort.

De Nederlands kampioen op de 500 meter nam vorige week deel aan de Holland Cup en had vervolgens weer lichte klachten aan de lies. “Het is absoluut niet zo dat er weer een scheurtje is of zo. Maar ik voel het wel. Dan is het beter om een punt achter het seizoen te zetten. Ik ga vanaf nu er keihard aan werken om volgend jaar weer iets te laten zien.”

 

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>