Filmpje: laatste race Jan Bos

Jan Bos heeft zondag in een bijna uitverkocht Thialf zijn laatste wedstrijd gereden. De 35-jarige sprinter slaagde er op de 1000 meter niet in om zich te plaatsen voor het WK Afstanden in Inzell. Daarmee staat er een punt achter de schaatsloopbaan van Bos.

Uit de interviews na afloop van de wereldbekerfinale bleek dat de eerste Nederlandse wereldkampioen sprint (1998) er wel vrede mee heeft:

“Ik heb hier eigenlijk ook wel naar uitgekeken. Het is mooi geweest. Ik heb een heel mooie carrière gehad. Dit seizoen heb ik nog prima geschaatst. Het is fijn dat ik het op deze manier kan afsluiten.”

Er bestaat nog een kleine kans dat we Bos op het WK Afstanden toch nog zien schaatsen. Hij mag als reserve op de 1000 meter mee naar Inzell. Mocht één van de geplaatste Nederlandse rijders (Groothuis, Kuipers en Nuis) zich afmelden dan kan Bos in Inzell toch nog in actie komen.

 

Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>