Kort geding Ingrid Paul tegen KNSB

Ze had het al aangekondigd .. dat ze juridische stappen zou ondernemen tegen de KNSB. En nu heeft Ingrid Paul de daad bij het woord gevoegd. Woensdag 17 november dient in Utrecht een kort geding dat de schaatscoach heeft aangespannen tegen de schaatsbond. Paul eist dat de strafmaatregel naar aanleiding van een poging tot omkoping tijdens de Olympische Spelen in Turijn (2006) wordt ingetrokken. Ze wil bovendien dat de KNSB zich onthoudt van negatieve uitlatingen over haar. (Foto: KNSB)

NOC*NSF en de KNSB legden Paul en ex-schaatsster Gretha Smit onlangs een straf op omdat het kamp-Smit in Turijn zou hebben geprobeerd voor 50.000 euro een startplaats te kopen op de 5000 meter. Gretha Smit was eerste reserve op die afstand.

NOC*NSF maakte duidelijk dat het tot en met de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 niet met Paul en Smit wenst samen te werken. De KNSB bepaalde bovendien dat Paul en Smit een jaar lang niet in aanmerking komen voor een licentie van de bond.

Bron: www.schaatsen.nl

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>