NK Marathon op Belterwiede

VOLG NK MARATHON BELTERWIEDE LIVE!

Het NK marathon op natuurijs wordt donderdag 23 december gehouden op de Belterwiede in Wanneperveen. De KNSB heeft groen licht gegeven voor de nationale titelstrijd na een laatste inspectie maandag. Bovendien zijn de weersvoorspelling voor de komende dagen gunstig om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. (Foto: KNSB)

In hetzelfde gebied in Overijssel vonden de marathonkampioenschappen eerder plaats in 1986 en 1994.

Nooit eerder werd zo vroeg in de winter een NK marathon op natuurijs verreden. In 1995 en 1996 gebeurde dat beide keren op 30 december. In 1995 in Ermerzand, in 1996 in Ankeveen.

De vrouwenwedstrijd begint donderdag om 10.30 uur en gaat over 70 kilometer. De mannen gaan om 13.15 uur van start voor hun marathon over 100 kilometer. De Masters beginnen om 8.30 uur al aan hun wedstrijd.

Het is de derde winter op rij dat het NK op natuurijs in eigen land kan worden gehouden. Bij de laatste editie in februari werden Jorrit Bergsma en Maria Sterk op het Zuidlaardermeer tot Nederlands kampioen van het seizoen 2009/2010 gekroond.

Klik hier voor meer wedstrijdinformatie over het NK marathon op natuurijs.

Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>