Natuurlijk zijn Sven en Paulien genomineerd

De nominaties voor de sporters van het jaar zijn nauwelijks nog een verrassing te noemen. Dinsdag maakte NOCNSF bekend wie er op 16 december tijdens het sportgala in Amsterdam kans maken op een Jaap Eden Trofee. Bij de mannen ontbreekt Sven Kramer natuurlijk niet op het lijstje. Vorig jaar werd hij voor de eerste keer verkozen tot Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen is Paulien van Deutekom genomineerd. (Foto: knsb.nl)

Op het lijstje mannen dat meedingt naar de titel Sportman van 2008 staan behalve Sven Kramer ook veldrijder Lars Boom en zwemmer Maarten van der Weijden.

Bij de vrouwen zijn naast Van Deutekom dressuuramazone Anky van Grunsven en wielrenster Marianne Vos genomineerd.

Bij de coaches prijkt ook een schaatsnaam op het lijstje: Gerard Kemkers. Daarnaast komen Marc Lammers (hockey) en Robin van Galen (waterpolo) voor de titel Coach van het Jaar in aanmerking. Kemkers won de Coach Award al eens in 2006.

Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>