Kramer tegen journaliste: Are you stupid?

sven kramer voor cameraGeweldig .. de reactie van Sven Kramer op de bizarre vraag van een Amerikaanse televisiejournaliste. De vrouwelijke NBC-reporter was er zaterdag in Richmond getuige van hoe Kramer goud won op de Olympische 5000 meter. Toch vroeg ze hem na afloop doodleuk wie hij was en wat hij zojuist had gewonnen. En of hij dat maar even op camera wilde zeggen. Kramer beet haar toe: Are you stupid? En terecht … Hoe blond kun je wezen?

Zelf heb ik in mijn begintijd als schaatsverslaggever ook wel eens staan stuntelen tegenover schaatsers. Alle begin is moeilijk .. maar Sven kwam toen ook net kijken dus we sleepten elkaar er een beetje doorheen, zal ik maar zeggen.

Hysterisch is echter de vergissing die ik ooit maakte tegenover Gianni Romme. Ik felicteerde hem vrolijk met het brons terwijl er duidelijk zilver om z’n nek hing. Zoiets. Om door de grond te gaan! Gelukkig konden we er allebei om lachen. Romme wist hoe lastig het kon zijn. Kort daarvoor hadden we het inspreken van een nieuwjaarswens voor de luisteraars van Omroep Brabant ontelbare keren opnieuw moeten doen ..

Een foutje maken is menselijk. En met een televisiecamera of radiomicrofoon in de aanslag kan het best spannend zijn. Je hebt soms maar een minuut om een schaatser te interviewen en in die 60 seconden moet dan alles op z’n plek vallen. Al doende leert men. Maar zo bont als de journaliste in onderstaand filmpje heb ik het gelukkig nooit gemaakt:

Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Colofon
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Kramer tegen journaliste: Are you stupid?

  1. Sam

    Ik begreep dat NBC dat gebruikt om de banden naderhand te kunnen labelen / archiveren. Niettemin had de journaliste dat buiten de uitzending om moeten regelen en het Kramer vooraf duidelijk moeten maken waar het voor was.

      /   Reply  / 
  2. Liesbeth Kombrink Auteur

    Het is duidelijk waarom ze het vroeg .. maar dat had ze gewoon zelf even moeten zeggen voor ze begon uit respect voor de winnaar van het goud. Als je die naam zo kort na de wedstrijd niet kunt noemen dan ben je echt niet goed met je werk bezig. Ik zag het haar later nog eens doen bij Diane Valkenburg. Kijk, dat ze die bij naam kent, daar kan ik nog in komen. Maar dat ze de winnaar van het goud niet kan benoemen, dat is voor een journalist echt schandalig.

      /   Reply  / 
  3. Stanley Was Seo

    Nobody is perfect. Het was wel grappig.

      /   Reply  / 
  4. Stu

    Precies dat was Sam zegt. Het is begrijpelijk: de “journaliste” is op pad gestuurd om footage te schieten. Dit materiaal wordt en masse bewerkt en omgezet tot text en beeld voor de NBC anchormen/women. Die kunnen dan mooi oplepelen dat Sven de Gouden Plak heeft gewonnen voor Nederland met beelden en een short interview. En reken maar dat ze heel wat interviews doet aan de lopende band, ik zou ook niet weten wie wat waar hoe en waarvoor heeft gedaan…

      /   Reply  / 
  5. paul

    Hulde voor Kramer. Domme vraag en een antwoord recht uit het hart. Dat kan ik wel waarderen!!

    wat had hij anders moeten zeggen: hello American viewers. I’m Sven Kramer from Holland and I just won gold.

    Go Svennie

      /   Reply  / 
  6. osker

    Wat Sven, en waarschijnlijk Dionne de Graaf die het ook erg grappig vond, niet lijken te weten is dat er voorafgaand aan de 5.000 meter een bijna 10 minuten lange special op NBC uitgezonden werd over Nederland, het schaatsen in Nederland, de oranje gekte, de elfstedentocht en ja Sven Kramer. De sterverslaggeefster is dagen in NL geweest heeft zich in oranje gehuld en heeft wedstrijden in Thialf bijgewoond. Die zelfde dame gaf na haar mini-documentaire live verslag over haar belevenissen in Nederland en hoe fantastisch ze de beleving van de fans vond. Aansluitend de race -live een unicum op de Amerikaanse TV- en toen als klap op de vuurpijl…..Zijn debiele run in het publiek naar huilende vader. Dat is 10 keer herhaald, Amerikanen smullen daarvan, jonge succesvolle sporter met een goede kop die zijn ouders in de armen vliegt, mooier kunnen we het niet maken.

    Hij was een potentiele Mr. Olympic met kans op drie gouden medailles, heeft een leuke kop en een enorme lijst aan prestaties. Zo’n type is kaasje-kaasje voor de Amerikaanse TV. Noem het dom als je dat wilt maar bedenk je dat de USA sportgek is en rondom de Olympische Spelen openstaan voor de meest achterlijke sporten waar lange afstandschaatsen bijhoort. Wat doet Kramer met zijn arrogante Nederlandse “Amerikanen zijn dom” houding? Die vraagt of de verslaggeefster stupid is. Wat doet de NOS? Die gaat daat met Dionne de Graaf hard om zitten lachen.
    Heeft Sven toch mooi die domme Amerikanen de les gelezen. hahaha. Idioten!

    Hoeveel medailles heeft fucking Nederland ook alweer gehaald?

      /   Reply  / 
    1. bla

      en hoeveel daarvan heeft sven kramer gewonnen?
      en hoeveel daarvan heb jij niet gewonnen?

        /   Reply  / 
    2. jeroen

      Hoeveel inwoners heeft Amerika? Relatief gezien denk ik dat we het nog niet eens zo slecht doen, als we er dan al niet meer hebben. Per hoofd van de bevolking.

        /   Reply  / 
  7. S

    De reactie van Sven was helemaal niet goed of grappig,maar juist erg stom! De NBC journaliste wist heus wel wie hij was. Haar bedoeling was om Sven op deze manier aan het Amerikaanse volk voor te stellen. Want geloof het of niet mensen;schaatsen stelt buiten onze landsgrenzen helemaal niets voor en Nee de Amerikanen kennen Sven dus niet. Hij heeft zich hiermee bij het Amerikaanse volk volslagen belachelijk gemaakt en helaas óns dus ook. Juist door zulk soort acties wordt het beeld vd Amerikanen bevestigd dat wij een stelletje lompe boeren zijn!

      /   Reply  / 
    1. Ikke

      Ik ben nog liever een lompe boer, dan een amerikaan die denkt dat ie alles kan en mag maken.

        /   Reply  / 
    2. jeroen

      Boeien wat hebben wij met die amerikane te schaften. Hypocriet volkje

        /   Reply  / 
    3. Kong Glad

      Absolut juist.
      Voor 99% van de Amies is Schaatsen net zo ver van hun bed als “Zwientie Tikken”van dat van de Paus!

      In ons Land, Zweden en Nederland is Schaatsen “een” Nationale Sport maar in andere Landen? vergeet het maar..

        /   Reply  / 
  8. Peter

    Wat een bijzonder hufterige reactie, een sportheld onwaardig. Versterkt wel het stereotype beeld dat men in het buitenland al van Nederlanders had: onbeschofte vlerken zonder fatsoen. Als jou een vraag gesteld wordt, geef je daar gewoon beleefd antwoord op. Punt.

      /   Reply  / 
  9. didi

    De gemiddelde amerikaan is vriendelijk maar weet weinig van wat er nog buiten de landgrenzen leeft (schoonfamilie woont daar). En als het om prestaties gaat, zijn zij het die de arrogantie in zich hebben.

      /   Reply  / 
  10. R@M

    I am living in Atlanta and have to explain all the time, Denmark is not the capital of Amsterdam.They not rapped up that tide about things outside the USA.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>