Ireen Wüst neemt voorschot op vierde mondiale allroundtitel

Ireen Wüst heeft zaterdag bij het WK Allround in Hamar een prachtig voorschot genomen op haar vierde mondiale allroundtitel. De Brabantse won overtuigend de 3000 meter in 4’05’41. Diane Valkenburg pakte het zilver op de 3 kilometer (in 4’08’12) en staat in de voorlopige rangschikking derde.

Wüst heeft zondag op de 1500 meter een geruststellende voorsprong van 2,33 seconden op de nummer twee in het tussenklassement: Yekaterina Shikhova.

De Noorse Ida  Njåtun pakte in eigen huis het brons op de 3000 meter (in 4’08’64). In het tussenklassement na twee afstanden staat ze vierde. De Russische Shikhova reed met 4’08’74 naar de vierde tijd op de 3 kilometer. Het was solide genoeg om te klimmen naar een voorlopige tweede plek achter Wüst.

Linda de Vries werd vijfde in 4’10’20. In het tussenklassement staat ze zevende. Lotte van Beek kwam na het brons op de 500 meter niet verder dan de vijftiende tijd op de 3 kilometer met  4’17’17. In het klassement na twee afstanden is ze negende.

Zowel Claudia Pechstein als Christine Nesbitt gingen kapot op de 3000 meter. De niet fitte Pechstein werd 13e in 4’15’87. In het tussenklassement staat ze 15e dus zij is zo goed als zeker gezien voor de slotafstand van het WK Allround.

Christine Nesbitt deed het nog slechter met de 18e tijd in 4’18’13. Door de winst op de 500 meter staat ze nog wel 5e in het klassement.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

Klik hier voor het klassement dames na twee afstanden.

Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ireen Wüst neemt voorschot op vierde mondiale allroundtitel

  1. R@M

    Go Holland !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>