Geen steun provincie nieuw Thialf?

Provinciale Staten in Friesland dreigt roet in het eten te gooien voor een nieuw Thialf. Binnen de Staten is weinig steun voor nieuwbouw, schrijft de Leeuwarder Courant maandag. De coalitiepartners in de Staten willen namelijk ook geld vrijmaken voor een nieuwe ijsbaan in Leeuwarden.

De FNP, die samen met de PvdA en het CDA deel uitmaakt van de provinciale coalitie, heeft zich al duidelijk uitgesproken tegen nieuwbouw. Renovatie van het bestaande Thialf behoort volgens de partij wel tot de mogelijkheden.

Ook het CDA ziet weinig in een duur nieuwbouwproject en steekt het beschikbare budget liever in twee ijsbanen in Heerenveen en Leeuwarden, zo is te lezen op de website van LC. Ook de PvdA wil investeren in twee ijsbanen. Daarmee lijkt nieuwbouw van Thialf politiek onhaalbaar.

 

Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geen steun provincie nieuw Thialf?

  1. JMPteRTV

    Berichten van wel/niet doorgaan van een nieuw Thialf wisselen elkaar af: “Op z’n elfst en dertigst..” blijkt wederom niet voor niets in
    Fryslân te zijn uitgevonden!
    Wat heeft dat provinciaal baantje in Leeuwarden hiermee te maken? Het gaat om een internationaal stadion met wereldfaam! Op deze manier is Friesland niet waard om een dergelijk project binnen z’n grenzen te hebben… Wéér een prestige-object wat ze naar de randstad laten verdwijnen…

      /   Reply  / 
    1. JMPteRTV

      Tja, lees ik óók nog dat er over een paar jaar geen intercities meer zullen rijden in Fryslân…. De provincie doet er ook werkelijk alles aan om hun grondgebied zo ‘achterlijk’ mogelijk te houden!
      Het geeft echter wel een voordeel: dat geld voor het niet meer noodzakelijke transferium bij Leeuwarden kan nu worden ingezet voor Thialf! Oh ja, en verhuis dan ook gelijk maar de provinciezetel naar Heerenveen, als een der meest actieve steden van Fryslân….

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>