Er komt nu geen Elfstedentocht!

Zoals verwacht heeft de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden woensdag op een persconferentie bekend gemaakt dat er nu geen Elfstedentocht kan worden uitgeschreven. Op het grootste deel van de route is het ijs niet dik genoeg. Vooral in het zuiden van Friesland is het ijs ronduit slecht. Bovendien is de weersverwachting ongunstig omdat na zondag de dooi invalt.

Voorzitter Wiebe Wieling begon de persconferentie met de woorden:

“Beste mensen, ik heb geen goed nieuws. We kunnen op dit moment geen Elfstedentocht uitschrijven.”

Wieling noemde het een frustrerende situatie, omdat de vereniging na 15 jaar dolgraag weer een Elfstedentocht wil organiseren. Wel spreekt hij zijn waardering en trots uit voor alle vrijwilligers die hebben geholpen om het ijs sneeuwvrij te maken.

Wieling maakte ook bekend dat de Vereniging De Friesche Elf Steden “gaat afbouwen”. Het bestuur houdt de weersituatie nauwlettend in de gaten, maar gaat niet verder met voorbereiden.

De voorzitter zei dat hij woensdagmiddag pas het besef kreeg dat het niet ging lukken om een Elfstedentocht te organiseren. “We hebben steeds overlegd: wat kunnen we doen? Wat kunnen we verbeteren? Maar pas vanmiddag hadden we het idee: we gaan het niet redden.”

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer