Kramer moet diep gaan op 5000 meter

Eerlijk is eerlijk. De verschillen zijn wel eens groter geweest op de 5000 meter. Toch heeft Sven Kramer zaterdag ‘gewoon’ de 5 kilometer gewonnen bij het EK Allround in Hamar. Maar bepaald gemakkelijk ging het niet. Vooral op het eind moest hij ervoor knokken om 6’19’78 op de klok te kunnen zetten. Goed voor het goud en voor de koppositie in het algemeen klassement na twee afstanden.

Kramer had er een flinke kluif aan om onder de tijd van Enrico Fabris te duiken die in Hamar 6’22’44 noteerde. De derde plaats op de 5 kilometer werd bezet door – jawel – een Fransman: Alexis Contin in 6’25’70.

Sven Kramer heeft zondag op de 1500 meter 0,31 seconden voorsprong op Fabris. Dat is niet veel, de Italiaan is niet voor niks de regerend Olympisch kampioen op die afstand. Dat kan dus een leuke schaatsmijl gaan opleveren! Voor het klassement heeft Kramer waarschijnlijk weinig te vrezen. Er staat immers zondag ook nog een 10000 meter op het programma. En op die langste afstand is de Fries natuurlijk heer en meester.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

Klik hier voor het tussenklassement heren na twee afstanden.

Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>