Skobrev Europees kampioen 2011

Ivan Skobrev heeft in het Italiaanse Collalbo zijn eerste Europese allroundtitel veroverd. De Rus won op majestueuze wijze de afsluitende 10 kilometer in 13’39’80. Skobrev leek in het begin niet op stoom te kunnen komen waardoor Jan Blokhuijsen riant zicht kreeg op de titel. In de laatste rondjes plaatste de Rus echter precies op tijd een gemene versnelling waarmee de zege een feit was. Blokhuijsen pakte het zilver, Koen Verweij werd knap derde. (

Ivan Skobrev is de derde niet-Nederlandse winnaar van het Europees kampioenschap allround sinds 1992. In de laatste twintig edities ging de zege zeventien keer naar een schaatser van Oranje.

Wouter Olde Heuvel is de grote verliezer van dit Europese kampioenschap. De nationale allroundkampioen reed de tweede tijd op de 10 kilometer in 13’40’18. In de eindklassering hield hij net niet genoeg over om Koen Verweij van het podium te verdringen.

Jan Blokhuijsen werd derde op de 10 kilometer in 13’41’44, Verweij noteerde de vierde tijd (13’47’79).

De Noor Håvard Bøkko klokte 13’51’16. Daarmee werd hij vijfde op de slotafstand en ook vijfde in het klassement.

Voor Renz Rotteveel was het geen fijn Europees kampioenschap. Zijn 14’33’83 was goed voor een elfde plaats op de 10 kilometer. Ook in het eindklassement werd hij elfde.

Blokhuijsen, Verweij en Olde Heuvel hebben zich door hun prestaties geplaatst voor het WK Allround in Calgary, Renz Rotteveel moet een skate-off rijden voor het vierde en laatste ticket op maandag 17 en dinsdag 18 januari. Zijn tegenstander is Ted-Jan Bloemen.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10 kilometer.

Klik hier voor het eindklassement heren EK Allround 2011.

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Irene Schouten en Koen Verweij winnen brons op Mass Start
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>