Wüst krijg medaille Blokhuijsen

Een tikkie knullig is het EK Allround in Collalbo wel verlopen. Helaas was Ireen Wüst daarvan afgelopen weekend twee keer de dupe. Op de slotrit van de 5000 meter werd er een ronde te vroeg gebeld. En tot haar grote verbazing bleek ze ook nog eens de zilveren medaille van Jan Blokhuijsen te hebben gekregen!

Wüst ontdekte de blunder pas in het hotel toen ze haar zilveren EK-plak nog eens goed bekeek. Het bleek om de medaille van de mannen te gaan.

Op Twitter schreef de schaatsster met een komische noot haar verbazing van zich af:  “Leuk feitje! Ik heb de medaille van de mannen gekregen voor de 2de plek! Is de ISU een beetje aan het slapen? Net als ‘n rondje te vroeg bellen..”

De schade valt gelukkig mee. Wüst en Sablikova gingen op aanwijzingen van toeschouwers gewoon een ronde door. En de medaille kan met teamgenoot Blokhuijsen worden geruild.

Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje Kjeld Nuis en Patrick Roest in de medailletaxi
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>