Wereldbekerfinale in Berlijn

Er waren al wat plaatsen en data uitgelekt maar nu is het officieel. De ISU heeft de internationale langebaankalender gepresenteerd. Zeven wereldbekerwedstrijden, het EK en WK Allround, het WK Afstanden en de WK Sprint hebben allemaal een plekje gekregen in het nieuwe seizoen 2011-2012.

Berlijn organiseert volgend jaar de finale van de World Cup, van 9 tot en met 11 maart. Het internationale seizoen begint in november met een wereldbekerwedstrijd in Tsjeljabinsk. Het tweede evenement in de wereldbekercyclus is in Astana, Kazachstan.

Heerenveen organiseert twee wedstrijden uit de cyclus, in december en maart. In de Friese plaats wordt eind maart ook het WK Afstanden gehouden.

Rusland is gastheer van het WK allround, van 17 tot en met 19 februari in Moskou. Het EK allround is van 6 tot en met 8 januari in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Calgary organiseert eind januari het WK sprint.

Bron: AD

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>