Erna Last-Kijk In de Vegte wint Alternatieve Elfstedentocht

Onder zeer zware omstandigheden heeft Erna Last-Kijk In de Vegte zaterdag de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gewonnen. In de finale reed ze weg van Elma de Vries die als tweede in Oostenrijk over de streep kwam. Mariska Huisman kwam als derde over de streep. Carien Kleibeuker werd vierde.

Vanwege de sneeuwval werd de dameswedstrijd zaterdagochtend met vier ronden ingekort naar 150 kilometer. Kort voor de start om 7.30 uur begon het aan de Weissensee te sneeuwen en een paar uur later lag er al dik tien centimeter. Dat zorgde voor een levensgevaarlijk parcours waarop diverse valpartijen plaats vonden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Alternatieve Elfstedentocht 2013 op de Weissensee.

Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>