Zhurova wil winterspelen naar Rusland halen

Svetlana Zhurova is een bijzondere vrouw. Omdat ze al zo’n tien jaar tot de top van de vrouwelijke sprinters behoort. Omdat ze vorig jaar Olympisch goud won en ook nog de wereldtitel sprint. Omdat ze na anderhalf jaar verlof en de geboorte van haar kind in 2003, toch weer terugkwam, en hóe. Omdat ze zo schattig verbaasd is, elke keer dat ze wint, terwijl wij allang allemaal weten dat ze de beste is.

Zhurova is ook bijzonder omdat ze zich inzet voor de sport in haar land. Afgelopen weekend was ze in Nederland om de kandidatuur van de Russische stad Sotsji (bij de grens met Georgië) voor de Olympische Winterspelen van 2014 te promoten. De spelen naar Rusland halen is goed voor de gezondheid van de bevolking, zo vertelt Svetlana in het AD. Sporters moeten volgens haar een voorbeeld zijn voor jongeren, zodat ze niet aan de drugs raken, maar voor sport kiezen. Een mooie missie van de 34-jarige sportvrouw. Zelf zal ze er in 2014 in ieder geval niet bij zijn. Na een niet zo geslaagd trainingskamp denkt Zhurova momenteel aan stoppen.

Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Filmpje: Kjeld Nuis voor tweede keer in medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>